Djuri Nijland (24): 'Samenwerken en korte lijnen met de begeleiders zijn erg belangrijk voor het slagen van je stage'

Ik ben Djuri Nijland, 24 jaar en woonachtig in Doetinchem. Van 1 september 2014 tot begin maart 2015 heb ik stage gelopen bij Senefelder Misset. Mijn interesses/ hobby’s: surfen, auto’s, stappen, techniek in de breedste zin, reizen en natuurlijk vrienden. 
 
Opleiding
IVA Driebergen HBO. Ik heb de volgende vakken gevolgd: bedrijfsmanagement, recht, computergebruik, bedrijfseconomie, economie, marketing, bedrijfsadministratie, consument/ industriële verkoop, leasing, motor/elektro/ voertuig techniek, bedrijfscommunicatie, presentatietechniek, Engels, Duits, Frans, kwaliteitsmanagement, international business, financieel management en organisatie psychologie.
 
Digitaliseren van leermiddelen
XMS heeft een platform voor het digitaliseren van magazines, Yudu. Mijn onderzoek moest uitwijzen of Yudu ook kon worden ingezet voor het digitaliseren van leermiddelen. Mijn onderzoek richtte zich specifiek op de leermiddelen voor mbo scholen. In het onderzoek zijn scholen, uitgevers en retail partijen betrokken.
 
Ervaring bij XMS Labs
De stage bij XMS labs heb ik als zeer prettig ervaren. De sfeer op de afdeling is zeer goed, er zijn korte lijnen met de begeleiders en wat ik zelf prettig vond, er zijn meerdere stagiaires tegelijk. Dit maakte het mogelijk om samen naar issues te kijken die je tegen kwam tijdens het onderzoek en schrijven van het verslag. Hierbij heb ik geleerd dat samenwerken en korte lijnen met de begeleiders erg belangrijk zijn voor het slagen van de stage. De goede sfeer en het leuke team dat op de afdeling van XMS werkt zijn mij het meest bij gebleven. Het is dan ook een aanrader om bij dit bedrijf stage te lopen. Zeker bij een eerste stage is het ook een voordeel dat je op een wat kleinere afdeling begint.
 
Afgestudeerd, en toen?
Ik ben onlangs begonnen bij Wij Regelen, gevestigd in Doetinchem. Wij Regelen is een bedrijf dat telecommunicatie oplossingen aanbiedt aan bedrijven. De taken die ik zal gaan vervullen zijn: offerte calculatie, project management en klantenservice. De bedoeling is dat ik vanuit deze functie doorgroei naar accountmanager buitendienst.