Onderzoek naar b2b videocontent - Daan Gerrits

Ik ben Daan Gerrits, 24 jaar oud en woon in Azewijn.

Opleiding

Op de HAN in Arnhem heb ik de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD-C) gedaan.

 

Onderzoek naar videocontent

Tijdens mijn afstudeerstage heb ik onderzoek gedaan naar videocontent voor business-to-business uitgevers. In de tijd dat print sterk afneemt in populariteit en online diensten/-producten een steeds grotere rol zijn gaan spelen, zag X-Media Solutions online-video een enorme groei doormaken. Een onderzoek naar de mogelijkheden van video voor uitgevers en of het voor X-media Solutions een mogelijke nieuwe dienst kan zijn met potentieel voor de toekomst, was hierbij een logische stap.

Stage-ervaring

De afstudeerperiode heb ik als zeer leuk en leerzaam ervaren. Binnen de richtlijnen van de opdracht kreeg ik alle vrijheid om mijn eigen inbreng erin te verwerken. Wanneer ik problemen tegenkwam kon ik altijd terecht bij mijn begeleiders, of mede stagiaires. Ik heb ontzettend veel geleerd over online-video als product en dienst. Daarnaast heb ik geleerd om samen te werken met verschillende partijen om zo tot het beoogde eindresultaat te komen.

Met mijn mede stagiaires en het team van X-Media Solutions kon altijd worden gelachen. Zo zijn de gezellige pauzes, uitjes en kerstborrel me bij gebleven. Daarnaast werd er natuurlijk ook serieus gewerkt en stond het bedrijf/de begeleiding altijd open voor nieuwe ideeën.

Na de opleiding

Na eerst een aantal maanden fulltime te hebben gewerkt als monteur bij een aluminiumbouw bedrijf ben ik nu terug bij X-Media Solutions als Webdeveloper. En wat erg leuk is om te zien, is dat er inmiddels een videostudio gebouwd is en de resultaten van mijn onderzoek ook echt gebruikt zijn bij het bepalen van het aanbod van videodiensten.