Onderzoek naar positionering Vastgoed Media - Laura Koenders

Hoi! Ik ben Laura Koenders, 23 jaar oud en wonend in Beek gem. Montferland. Sinds kort ben ik afgestudeerd en heb ik mijn bachelor Communicatie op zak.

Opleiding
Ik heb de opleiding Communicatie gedaan aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) te Nijmegen.

Onderzoek naar een nieuwe positionering voor Vastgoed Media
Tijdens mijn afstudeerperiode bij X-media Solutions heb ik onderzoek gedaan naar een nieuwe positionering voor het mediamerk Vastgoed Media. Deze nieuwe positionering was nodig omdat er werd ingeschat dat het mediamerk uitgebreid kon worden met diverse doelgroepen. Vastgoed Media is een crossmediaal platform voor de woningmakelaar van nu. Deze nieuwe positionering moest de huidige doelgroep, woningmakelaars, en potentiële doelgroepen, de aan de woningmakelaar grenzende beroepsprofessionals, aanspreken. Nadat er uit het onderzoek een nieuwe positionering was gekomen, heb ik met de input uit het onderzoek een adviesplan geschreven. Dit adviesplan hield een (re)brandingsplan voor Vastgoed Media in. In dit plan heb ik diverse adviezen gegeven hoe Vastgoed Media door de nieuwe positionering een sterker merk wordt in de (nabije) toekomst. In het adviesplan zit ook een implementatieplan, zodat Vastgoed Media mijn adviezen direct kan implementeren.

Eigen ervaring
Ik heb een ontzettend leuke en leerzame tijd gehad bij X-media Solutions. De organisatie is erg innovatief en staat open voor nieuwe ideeën. De gezellige tijd kwam mede door de leuke collega’s, mijn stagebegeleidster en mede-afstudeerders. Ik heb deze opdracht samen met mijn stagebegeleidster kunnen samenstellen, wat ik erg leuk vond. Tijdens het afstuderen kon ik altijd met vragen terecht bij de organisatie en kreeg ik fijne en kritische feedback. Op deze manier heb ik een beter product kunnen afleveren. Ook vond ik het erg fijn dat ik samen met andere afstudeerders zat, waardoor ik direct vragen kon stellen en feedback kon uitwisselen. Daarnaast maakte het de tijd van afstuderen ook een stukje gezelliger.

Na de opleiding
Ik ga nu eerst een paar maandjes werken in een restaurant in de buurt. In oktober ga ik 3 maanden reizen met een vriendin en wanneer ik terug ben, begin ik met solliciteren. Hopelijk vind ik snel een leuke baan in de Marketing & Communicatie.