Onderzoek naar wearables - Niek te Grotenhuis

Mijn naam is Niek te Grotenhuis (24). Op dit moment woon ik samen met mijn vriendin in Nijmegen. Ik voetbal bij Ajax-Breedenbroek en ga daarnaast graag hardlopen.

Opleiding

Ik heb de opleiding Communicatie en Multimedia Design gedaan aan de HAN in Arnhem. Het eerste jaar was erg breed met veel verschillende lessen waardoor ik op veel verschillende vlakken kennis heb opgedaan. Daarna heb ik de vakken Create an Interactive Content Application, GAME en Develop & Maintain an E-Community gevolgd en de minor Digital Communication for Businesses gedaan.

Onderzoek naar wearables

Voor mijn afstudeeropdracht bij XMS-Labs heb ik onderzoek gedaan naar de invloed van wearables op de mediaconsumptie in de komende 3 jaar. Ik heb gekeken hoe wearables kunnen worden ingezet en of dit de huidige manier van mediaconsumptie vervangt of aanvult. Ook heb ik onderzocht wie de doelgroep is, of zij wearables zouden kopen en hoe zij deze dan het liefst zouden gebruiken. Tenslotte heb ik een ontwerp gemaakt voor een eigen X-Media Solutions nieuws app.

Stage-ervaring

Ik heb een leuke stageperiode gehad bij XMS-Labs, we hadden een leuke groep en de begeleiding was erg goed. We konden veel zelfstandig aan het werk, maar als er vragen waren konden we bijna altijd wel even binnen lopen. Daarnaast is het fijn dat je vragen ook direct aan een van je medestudenten kan stellen, dat is toch net iets laagdrempeliger. Ik vond het erg leuk dat er een Smartwatch en Google Glass beschikbaar waren waarmee ik kon testen. De rest van de collega's waren ook erg enthousiast toen deze binnen kwamen! Wat me ook zeker is bijgebleven is het etentje met de collega's, de kerstborrel en de wedstrijd van de Graafschap.

Na het afstuderen

Ik ben op dit moment werkzaam op de marketing afdeling van een reisorganisatie voor kleinschalige vakanties naar Griekenland. Een afwisselende baan waarbij ik mij onder andere bezig hou met het beheren van de website(s) en het versturen van een wekelijkse digitale nieuwsbrief.