Innovar

Innovar - Innovatiehub Achterhoek

Als één van de eerste in de regio hebben de drie Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems (CAS), Van Raam en Waterkracht per 1 februari 2012 samen een Innovatiehub opgericht. Innovar wordt aangestuurd door de projectmanager die er vijf dagen per week voor de studenten is. De projectmanager van Innovar is doorlopend een Fast Forward trainee met als doelstelling het behoud van hoger opgeleiden in de regio. Voordat Fast Forward trainees kunnen instromen, worden zij onderworpen aan een strenge selectie, zodat de kwaliteit voor de relaties is gewaarborgd.

Van Raam: Fabrikant van aangepaste fietsen

Van Raam is een no-nonsens familiebedrijf met al meer dan 100 jaar ervaring in het produceren van unieke aangepaste fietsen. Met zo'n 130 medewerkers maakt Van Raam aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, rolstoelfietsen, tandems, duofietsen en lage instap- ofwel comfortfietsen. Deze fietsen worden niet alleen in Europa geleverd maar tegenwoordig ook in Amerika.

Volledige productie in eigen huis

Bij Van Raam wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt in de eigen fabriek in Varsseveld. Daardoor kan vrijwel elke fase van de productie worden gecontroleerd en waar nodig worden bijgestuurd. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als voor kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed.

 

Wil je meer weten over Van Raam? Ga dan naar de website van Van Raam!

Ga naar de Van Raam website >>

 

 

Contour Advanced Systems: vertaler van technologische kennis in de beste oplossingen

Contour Advanced Systems (AS) is een groeiende internationale dienstverlener (met meer dan 100 jaar ervaring) gericht op het leveren van kwaliteit en duurzame totaaloplossingen. Contour AS is onderdeel van de Contour Groep. De Contour Groep is een groeiende internationale dienstverlener gericht op het leveren van kwaliteit en duurzame totaaloplossingen. De Groep heeft vestigingen in Nederland en Duitsland. Contour AS vertaalt innovatieve technologische kennis in de beste oplossing voor haar opdrachtgever. Contour AS werkt als een ketenmanager, waardoor het dus alle disciplines in huis heeft om de high-tech producten volledig zelf te produceren. Dit gebeurt vanuit een geïntegreerd ‘plan-build-operate’ proces, dat gericht is op adviseren, ontwerpen, integreren, testen, documenteren en onderhouden van systemen en producten. De klant is bij Contour de basis van de productie, vandaar dat de productie volledig klantorder gestuurd is ingericht. Om deze reden worden er zeer verscheidene opdrachten uitgevoerd; van inchecksystemen voor luchthavens en kasten voor brandslangen tot besturingskasten voor kantbanken.
Contour maakt - als projectorganisatie - doorlopend andere producten. Door de jarenlange ervaring is Contour gespecialiseerd in onder andere de volgende projecten: high-tech containers (bijv. voor mobiel datacenters), aanpassen van speciale voertuigen, elektronische installaties, speciale 19inch server behuizingen, speciale bekabeling & ICT/Telecom projecten. Klanten zijn bijvoorbeeld internationale Defensies, Politie, Brandweer, Hewlett & Packard (HP) en Vanderlande. De projectdiversiteit maakt dat Contour op het gebied van engineering altijd volop in ontwikkeling is. Voor meer info, kijk op de website.

Wil je meer weten over Contour? Ga dan naar de website van Contour!

Ga naar de Contour website >>

 

Waterkracht: fabrikant van proffessionele hogedrukmachines en -installaties

Waterkracht uit Varsseveld importeert, ontwerpt en fabriceert professionele hogedrukreinigingsmachines en -installaties. De jarenlange ervaring (ruim 40 jaar), het uitgebreide assortiment en het uit voorraad leveren maakt Waterkracht niet alleen de specialist voor het oplossen van hogedrukreiningingsvraagstukken, maar ook een totaalleverancier. Kijk op de website voor meer informatie.
Waterkracht is in Nederland dé specialist op het gebied van hogedrukreinigingsapparatuur en effectieve reinigingsoplossingen. Ze ontwerpen, produceren, leveren en servicen hun apparatuur. Waterkracht levert onder andere hogedrukreinigers, stationaire reinigingssystemen, mobiele reinigingsunits, MEGA hogedruksystemen, pompen, floorcare systemen, beregeningssystemen, rioolinspectiesystemen & accessoires voor alle geleverde systemen. 
 

Wil je meer weten over Waterkracht? Ga dan naar de website van Waterkracht!

Ga naar de Waterkracht website >>

 

PROJECTMANAGER: Pim Donderwinkel

Mijn naam is Pim Donderwinkel en ben na de studies Bedrijfseconomie in Enschede en de studie Marketing Management in Tilburg terecht gekomen bij het Fast Forward Traineeship. Voor dit Traineeship is de periode bij Innovar de eerste opdracht. Het mooie aan deze opdracht is dat ik mij hiermee echt in het diepe gooi. Ik ga de komende periode iets doen waar ik zonder Fast Forward niet zomaar aan begonnen was. Deze opdracht verbreedt echt mijn horizon en dat vind ik een mooie uitdaging. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik voetbal, fitness, loop hard en speel zo nu en dan ook een potje tennis. Daarnaast ben ik ook altijd in voor een spelletje of een gezellig avond-je met vrienden.

Mijn eerste opdracht is bij Innovar in Varsseveld als projectmanager. Dit houdt in dat ik de verantwoordelijke ben rondom Innovar: werving, selectie en begeleiding van studenten. Het doel van deze begeleiding is dat er een extra hulp wordt geboden bij het schrijven van verslagen en het monitoren van deadlines waardoor de kans van slagen alleen maar groter wordt. Naast deze werkzaamheden ben ik ook verantwoordelijk voor het relatiebeheer. Hierbij kun je denken aan het onderhouden van relaties met opleidingsinstituten, maar ook met andere bedrijven en media. Hierbij is een stuk Marketing ook erg belangrijk. 

Wil je meer weten over Innovar of over mij? Neem dan gerust contact met me op door te bellen naar 06-28 22 48 63 of te mailen naar info@innovar.nl