Innovatiehub Doetinchem

 
 
 
Innovatiehub Doetinchem is een samenwerking tussen drie bedrijven; Rensa, Wopereis en Hosokawa Micron en is dé stage/afstudeerplek in de regio Doetinchem/Didam. Door de samenwerking tussen de drie bedrijven heb je naast je eigen opdracht bij één van de organisaties ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de twee andere organisaties. Naast extra trainingen en extra begeleiding draagt de Innovatiehub er ook aan bij dat jou plan daadwerkelijk wordt geïmplementeerd in de organisatie.
 
 
De drie organisaties bevinden zich in verschillende sectoren, lees hieronder meer over de bedrijven:
 
 

 

HOSOKAWA MICRON B.V.

Hosokawa Micron B.V. is een internationaal bedrijf dat apparaten en installaties ontwerpt, vervaardigt en wereldwijd levert en in bedrijf stelt voor de poederverwerkende industrie. De productportfolio bestaat onder andere uit mengers en drogers, maalapparaten en complete installaties voor laboratoriumtoepassingen en/of industrieel gebruik. Kenmerkende eigenschappen zijn; technologisch toonaangevend, servicegericht, professioneel, betrokken, gericht op langdurige relaties in een motiverende werkomgeving. Hosokawa Micron heeft circa 160 medewerkers en is gevestigd in Doetinchem.
 
Voor meer informatie kijk op www.hosokawamicron.nl
 
 

RENSA

Technisch Handelsbureau Rensa is een landelijk opererende technische groothandel in verwarming en ventilatie en heeft circa 420 medewerkers. Ze bedienen hun klanten (de professionele installateurs) middels acht verkoopkantoren verspreid in heel Nederland. De levering van goederen vindt plaats vanuit de centrale magazijnen in Didam en Doetinchem. Dankzij een modern distributieconcept, waar flexibiliteit en efficiency hand in hand gaan, is een hoge servicegraad en leveringsbetrouwbaarheid mogelijk. Door de jarenlange ervaring die Rensa op dit gebied heeft, is een uitgekiend distributieproces gerealiseerd waarmee een grote diversiteit aan combinaties van artikelen probleemloos kan worden geleverd. Technisch Handelsbureau Rensa maakt deel uit van de Rensa Groep, deze groep bestaat uit 7 bedrijven in Nederland en een aantal bedrijven in Roemenie en Duitsland. De bedrijven leveren installatiematerialen aan professionele afnemers.
 
Voor meer informatie kijk op www.rensa.nl
 
 

WOPEREIS

Wopereis is opgericht in 1931 en kent een lange traditie van produceren van staalconstructies. Circa 120 medewerkers zijn actief binnen de Wopeereis Groep.In de agrarische sector in Nederland, Duitsland en Rusland heeft Wopereis een goede naam opgebouwd in stallenbouw, stalinrichting, melkwinning en aanverwante projecten. Wopereis is ook actief in niet-agrarische projecten. De Wopereis RVS afdeling en Machinefabriek Baltes in Steenderen houden zich bezig met machinebouw, opslagsystemen en projecten in de water- en foodsector. Wopereis Solar houdt zich bezig met Solarenergiesystemen en (Wopereis) Cesar ontwikkelt kunststof kozijnen en deuren. Deze activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in Doetinchem, Steenderen en Staphorst.
 
Voor meer informatie kijk op www.wopereis.nl

PROJECTMANAGER: DIDI DIJKHUIS

Mijn naam is Didi Dijkhuis en ik woon samen met mijn vriend en onze hond in Ulft. In 2016 heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding Leraar 1e graads Lichamelijke Opvoeding. Tijdens mijn opleiding heb ik lesgegeven op verschillende scholen, regulier en speciaal onderwijs en van de basisschool tot en met de middelbare school. Verder heb ik studenten van mijn eigen opleiding moeten begeleiden tijdens hun stages. Voordat ik in dienst kwam van de Innovatiehub Doetinchem heb ik op een sportschool gewerkt waarbij ik mensen heb begeleid met betrekking tot afvallen of het veranderen van hun leefstijl. Ook heb ik verschillende groepslessen gegeven en passende trainingsschema's gemaakt voor sporters.

Ik zocht naar meer uitdaging en ben verder gaan solliciteren waardoor ik uiteindelijk terecht kwam bij Innovatiehub Doetinchem. Deze kans heb ik vervolgens met beide handen aangenomen. Mijn functie houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de coördinatie rondom Innovatiehub Doetinchem. Dit houdt onder andere in dat ik de studenten ga werven en vervolgens gedurende hun stage ga begeleiden. Belangrijk is dat de juiste student op de juiste plek terecht komt en uiteindelijk met succes zijn of haar stage afrond bij één van de bedrijven die onder de Innovatiehub Doetinchem valt. Naast het begeleiden en werven van studenten ben ik verantwoordelijk voor het relatiebeheer met de opleidingsinstituten, maar ook met andere bedrijven en de media. Het is voor mij elke periode weer een leuke uitdaging om het beste uit de studenten naar boven te halen. Voor meer informatie over mij of over de Innovatiehub Doetinchem kun je contact opnemen via info@hub-doetinchem.nl of telefonisch via 06-12200940.