Innovatiehub InnoDinx kent vliegende start

Innovatiehub InnoDinx kent vliegende start

In november 2014 richtten de Dinxperlose bedrijven Bribus, Enveloprint, Metaalgaasweverij Dinxperlo en SABA een Innovatiehub op met als naam: InnoDinx. InnoDinx kent vliegende start
Innovatiehub InnoDinx is een samenwerking tussen deze bedrijven waar studenten kunnen werken aan innovatieve stage- en afstudeeropdrachten. De Innovatiehub wordt aangestuurd door Maaike Gerritsen die de studenten werft en extra begeleiding biedt. Studenten uit verschillende studierichtingen en vanuit de vier verschillende bedrijven worden door de Innovatiehub samengebracht en kunnen leren van elkaar en elkaars opdrachten.

Angela Klenner, student bij Enveloprint, heeft het stage lopen binnen de Innovatiehub als “zeer prettig” ervaren. “De extra begeleiding, het samenwerken met andere studenten en een kijkje nemen bij elkaars opdrachten en bedrijven vond ik een echte aanvulling op mijn stage”, aldus Angela.

Ook de bedrijven waren zeer tevreden over de samenwerking met de studenten. Bij Metaalgaasweverij Dinxperlo werkten 4 technische HBO studenten aan een innovatieve oplossing om de lassterkte van het gaas nog nauwkeuriger te kunnen meten. Begin juli werd het door de studenten ontworpen product getest in de werkplaats van de Metaalgaasweverij, waar bleek dat de doelstellingen die het bedrijf vooraf gesteld had werden gehaald en het product volledig voldeed aan de verwachtingen.

Bij een Innovatiehub gaat de kennisdeling nog verder dan alleen de wederzijdse uitwisseling tussen student en bedrijf. Bij de eindpresentaties van de studenten waren ook regelmatig medewerkers van de andere bedrijven aanwezig. Tijdens de presentatie van één van de stagiairs van Bribus ontstond een interessant gesprek tussen de verschillende aanwezigen wat hen deed besluiten om in september opnieuw bij elkaar te komen om tips en ideeën uit te wisselen.

Komend half jaar gaan er minimaal 10 studenten starten bij de bedrijven van InnoDinx en ook in september zullen er weer innovatieve stage- en afstudeeropdrachten open staan. Interesse? Kijk dan eens op de Facebookpagina van InnoDinx of op www.innovatiehub.com. Contact opnemen kan ook door een mail te sturen naar innodinx@gmail.com.