Electrotechniek

Van Raam: Onderzoek naar factoren met invloed op levensduur van Li-ion accu's

DE OPDRACHT
Van Raam heeft een accutestbank in eigen beheer ontwikkeld. Hiermee wil het bedrijf data verzamelen en opslaan in een database. Voor de verdere ontwikkeling van de testbank is het belangrijk om te weten wat bepalende factoren zijn op de levensduur van de Li-ion accu’s. Door analyse van de data hoopt Van Raam in kaart te krijgen welke factoren van invloed zijn op de levensduur van de accu’s. 

Contour Advanced Systems: (Afstudeer)stage Elektro

DE OPDRACHT
Contour Advanced Systems is op zoek naar een student die kan mee ontwerpen aan oplossingen voor complexe Power Distribution en Environmental Control Systems die wij leveren aan defensie en civiele klanten. Hierbij komen vaak aspecten zoals EMC en Environmental condities om de hoek kijken. Vervolgens wordt er ook van de student gevraagd om deze complexe oplossingen uit te werken. 

Contour Advanced Systems: (Afstudeer)stage automatisering

DE OPDRACHT
Contour Advanced Systems is op zoek naar een student die een besturing kan ontwikkelen voor diverse systemen. Hiervoor maakt Contour (meestal) gebruik van een Beckhoff PLC. Er dient een functioneel ontwerp te worden opgesteld waarin het systeem met alle stappen wordt beschreven. Hierin staat bijvoorbeeld beschreven hoe de software en de elektrische componenten met elkaar moeten gaan werken. De student kan worden ingezet op één project waarbij hij de volgende stappen in het proces doorloopt:
 

Afstudeeropdracht: Automatisch meldsysteem

Het bedrijf
HSF BV (onderdeel van het beursgenoteerde Aalberts Industries) ontwikkelt, produceert en levert innovatieve producten die worden gebruikt in de volgende pijlers: Gas- en Watersystemen, 'Collectieve Warmte' en 'Veiligheid in Water'.

Stage Elektrotechniek; tests met SMART vision camera

Startdatum:

September 2017 -  Januari 2018

Opdracht:

Jij gaat als stagiaire de inspecties van een product uitvoeren met de SMART vision camera.

Je zal aan de gang gaan met:

·         het optimaliseren/ uitbreiden van de productcontrole m.b.v camerabeelden (maatvoeringen direct op een machine controleren van ons product metaalgaas)

·         het archiveren van meetgegevens op een server

Contour Advanced Systems: Meeloopstage R&D Contour

Wij zijn op zoek naar een 2e of 3e jaars stagiair voor de afdeling WTB Research & Development. Gedurende de gehele periode zul je aan een eigen opdracht werken die we samen met jou vaststellen. Daarnaast werk je aan verschillende kleinere opdrachten van de afdeling R&D. Op deze manier kun op verschillende gebieden ervaring opdoen:
 
  • Opstellen specificaties voor een nieuw product (aan de hand van klanteisen);
  • Voorlopig Ontwerp + Verificatie (berekeningen);
  • Definitief Ontwerp (detail engineering);
Abonneren op RSS - Electrotechniek